Witam.
Chciałbym otworzyć własną działalność i nasuwa mi się parę pytań.
1. Jak mam się rozliczać jeśli chodzi o dotacje z Urzędu Pracy ? Pewnie jest potrzebna faktura, ale jeśli chodzi o kupno samochodu to wystarczy umowa sprzedaży ?
2. Czy mogę równocześnie skorzystać z innych dotacji ?
A może zamiast z Urzędu Pracy, jakąś inną zapomogę ? Potrzebowałbym ok. 30-35 tysięcy złotych. Oczywiście każda suma dobra ;)
3. Jeśli dostanę z UP pieniążki, to rozumiem że przez rok musi działalność funkcjonować.
Czyli ma być nie zawieszona? Przynosić dochody (np. gdy przynosi ona tylko w danym sezonie) ?
Pytań, które mnie nurtują jest znacznie więcej (z pewnością o ile nie znajdę wcześniej sam odpowiedzi to je tutaj dopisze). Z pewnością na większą ich część znalazłbym odpowiedzi w sieci. Bardzo bym prosił o konkretne odpowiedzi. Bez potrzeby wysyłania na google.pl (naprawdę tyle ile mi na to w tej chwili czas pozwala to poświęcam go na szukanie informacji, wiele się dowiedziałem, ale też wielu rzeczy jeszcze nie wiem). Dlatego zwracam się o pomoc do was.