Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

Biznes-Firma.pl - Serwis Dla Firm

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Trudny start
Autor Wiadomość
Mingar

Wysłany: 2008-02-19, 11:46   Trudny start

Witam.
Chciałbym otworzyć własną działalność i nasuwa mi się parę pytań.
    1. Jak mam się rozliczać jeśli chodzi o dotacje z Urzędu Pracy ? Pewnie jest potrzebna faktura, ale jeśli chodzi o kupno samochodu to wystarczy umowa sprzedaży ?
    2. Czy mogę równocześnie skorzystać z innych dotacji ?

A może zamiast z Urzędu Pracy, jakąś inną zapomogę ? Potrzebowałbym ok. 30-35 tysięcy złotych. Oczywiście każda suma dobra ;)
    3. Jeśli dostanę z UP pieniążki, to rozumiem że przez rok musi działalność funkcjonować.
    Czyli ma być nie zawieszona? Przynosić dochody (np. gdy przynosi ona tylko w danym sezonie) ?

Pytań, które mnie nurtują jest znacznie więcej (z pewnością o ile nie znajdę wcześniej sam odpowiedzi to je tutaj dopisze). Z pewnością na większą ich część znalazłbym odpowiedzi w sieci. Bardzo bym prosił o konkretne odpowiedzi. Bez potrzeby wysyłania na google.pl (naprawdę tyle ile mi na to w tej chwili czas pozwala to poświęcam go na szukanie informacji, wiele się dowiedziałem, ale też wielu rzeczy jeszcze nie wiem). Dlatego zwracam się o pomoc do was.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 14:26   

Bizek 

Wysłany: 2008-02-20, 16:04   

zapytaj w swoim urzędzie pracy co i jak. Zadzwon - zapytaj. Co urzad to inna nieco bajka.

Mozesz starac sie tez o dotacje unijne, tez trzeba zadzwonic i dowiedziec sie jak to w Twoim okregu wyglada.

Jezeli to pierwsza dzialalnosc, to bedziesz mial tez zniszki na ZUS przez pierwsze dwa lata.

Igor

Wysłany: 2008-02-26, 11:07   

Witam serdecznie :)
Mam zamiar rozpocząć działlność gospodarczą - szkolenia, czy może ktoś coś takiego już robi?? Czekam na jakią kontakt

Odpowiedz do tematu