Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

Biznes-Firma.pl - Serwis Dla Firm

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[pomysl na biznes] Skladanie mebli.

Czy wynajal/wynajelabys firme, by poskladal za Ciebie nowe meble.
Tak
100%
 100%  [ 1 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 1
Wszystkich Głosów: 1

Autor Wiadomość
niechcegarba

Wysłany: 2008-05-18, 18:44   [pomysl na biznes] Skladanie mebli.

Jak myslicie? Czy jest szansa by w malej miejscowosci przyjęła sie firma oferująca usluge
składania mebli?

Dla przykladu: Kupujecie meble np. w ikei czy innym sklepie z meblami, najczesciej meble te dostarczane sa w postaci kupy klapek i woreczka ze srubkami. Macie 2 lewe rece, lub tez brak czasu na poskladanie tego do kupy. Wiec wynajmujecie ludzi, zeby zrobili to za Was za rozsadne pieniadze.

Moze i brzmi to smiesznie i nierozsadnie, ale czesto sprawdzaja sie pomysly, ktorym nikt nie wrozy przyszlosci.

Czekam na Wasze przemyslenia...

pozdrawiam

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 13:51   

Bizek 

Wysłany: 2008-05-18, 21:32   

wg mnie nie. Te meble sie tak latwo sklada, ze pewnie zainteresowanie by bylo zbyt male.

Do tego trzeba by sie mocno reklamowac by trafic na klientow.

Predzej pomyslalbym nad wspolpraca z jakims sklepem meblowym. Mowie tu np. o meblach Black Red White, gdzie np. kuchni juz sobie taki przecietny Kowalski nie zlozy. Wiekszosc salonow ma swoich ludzi, ale w malych miejscowosciach podnajmuja firmy zewnetrzne.

wtedy taka ekipa wpada do mieszkania i montuje kuchnie. No ale montaz pelny, czyli z instalacja urzadzen do zabudowy itd.
Jak wiadomo - montaz kuchni to nie to samo co montaz mebelkow do pokoju.

zawsze.karaluch

Wysłany: 2008-06-24, 14:23   

to za proste zadanie...oczywiscie jak wszedzie znajdą sie chetni...ale chyba za mało zeby sie z tego utrzymac i zarobic.

koko 

Wysłany: 2008-10-14, 21:50   

ja też jestem raczej sceptycznie nastawiona, może już lepiej pan złotarączka:) teraz jest wiele kobiet, które mieszkaja same, a ciągle coś sie psuje...wiem cos o tym :-/

oknomar

Wysłany: 2009-01-05, 20:36   

A ja powiem że bym w to wszedł z tego względu że sam ostatnio kupiłem mebelki w BRW i powiem że nie miałem problemu z ich złożeniem ale jak by miał to składać mój tato to on pewnie by wynają taką ekipe żeby mu poskręcała mebelki.

Nawet zapytałem sie w sklepie BRW ile liczą za taką usługę to powiedzieli mi że od 10-15% wartości mebli więc jak kupiłem mebelki za 2800 zł max za dzień to 420 zł pieknie nie oby taki montażyk raz dziennie i nie ma co narzekać tak mi się wydaje.

Odpowiedz do tematu