Wysłany: 2008-05-18, 18:44 [pomysl na biznes] Skladanie mebli.
Jak myslicie? Czy jest szansa by w malej miejscowosci przyjęła sie firma oferująca usluge
składania mebli?
Dla przykladu: Kupujecie meble np. w ikei czy innym sklepie z meblami, najczesciej meble te dostarczane sa w postaci kupy klapek i woreczka ze srubkami. Macie 2 lewe rece, lub tez brak czasu na poskladanie tego do kupy. Wiec wynajmujecie ludzi, zeby zrobili to za Was za rozsadne pieniadze.
Moze i brzmi to smiesznie i nierozsadnie, ale czesto sprawdzaja sie pomysly, ktorym nikt nie wrozy przyszlosci.
wg mnie nie. Te meble sie tak latwo sklada, ze pewnie zainteresowanie by bylo zbyt male.
Do tego trzeba by sie mocno reklamowac by trafic na klientow.
Predzej pomyslalbym nad wspolpraca z jakims sklepem meblowym. Mowie tu np. o meblach Black Red White, gdzie np. kuchni juz sobie taki przecietny Kowalski nie zlozy. Wiekszosc salonow ma swoich ludzi, ale w malych miejscowosciach podnajmuja firmy zewnetrzne.
wtedy taka ekipa wpada do mieszkania i montuje kuchnie. No ale montaz pelny, czyli z instalacja urzadzen do zabudowy itd.
Jak wiadomo - montaz kuchni to nie to samo co montaz mebelkow do pokoju.
ja też jestem raczej sceptycznie nastawiona, może już lepiej pan złotarączka:) teraz jest wiele kobiet, które mieszkaja same, a ciągle coś sie psuje...wiem cos o tym
A ja powiem że bym w to wszedł z tego względu że sam ostatnio kupiłem mebelki w BRW i powiem że nie miałem problemu z ich złożeniem ale jak by miał to składać mój tato to on pewnie by wynają taką ekipe żeby mu poskręcała mebelki.
Nawet zapytałem sie w sklepie BRW ile liczą za taką usługę to powiedzieli mi że od 10-15% wartości mebli więc jak kupiłem mebelki za 2800 zł max za dzień to 420 zł pieknie nie oby taki montażyk raz dziennie i nie ma co narzekać tak mi się wydaje.